Naučte se mluvit... s Shadowloop

Z minulé kapitoly už víte, jak moc užitečné vám může být stínování a jak si ho naplánovat, aby se stalo pravidelnou součástí vašeho studia.

Aby využití téhle skvělé techniky bylo ještě jednodušší, nechala jsem vyvinout aplikaci SHADOWLOOP, díky které vám v cestě nebude stát opravdu už žádná překážka.

Najdete ji tady:

https://shadowloop.LCEnglish.cz

Funguje to takhle:

Kliknutí na odkaz vás dovede na úvodní obrazovku aplikace. Fungovat to bude z počítače i mobilu, z Windows i iOS, zkrátka odkudkoliv se dostanete na internet.

Tam najdete tři balíčky s nejpoužívanějšími anglickými slovy, s nimiž si každý může aplikaci "osahat". Na vás ale čekají speciální balíčky se slovíčky a frázemi ke každé kapitole kurzu - stačí se přihlásit.

Použijte email, se kterým jste se přihlásili do kurzu, v dalším kroku si pak zvolte heslo.


Pak už se vám ukáží všechny balíčky, ke kterým jako student kurzu máte přístup.

Vyberte balíček, se kterým chcete začít trénovat, a začnou se vám přehrávat připravené fráze. Každá zazní třikrát a mezi nimi máte čas na zopakování.

Délku pauzy mezi nahrávkami můžete upravit a můžete si taky zvolit, zda zobrazit text anglicky a česky, nebo jestli vyzkoušíte porozumění bez nápovědy. Když narazíte na něco obzvlášť zapeklitého, můžete pomocí tlačítka s dvěma šipkami spustit přehrávání ve smyčce.

Můžete experimentovat s různými kombinacemi - pokud děláte v angličtině teprve první krůčky, projděte si klidně balíčky nejprve bez opakování nahrávky, jenom jako trénink porozumění - a pak se vracejte znovu, až to půjde i s mluvením. Po pár opakováních vám to už možná půjde i bez textové opory.

Pokud by něco nefungovalo, nebudete si vědět rady, budete mít nápad, jak aplikaci vylepšit... zkrátka pokud vás napadne cokoliv, co bych měla vědět, stačí kliknout na ikonku komentáře a nechat mi vzkaz.


Jak si přidat aplikaci na obrazovku telefonu:

Android

Když aplikaci otevřete v prohlížeči mobilu (třeba kliknete z telefonu na tento odkaz, nebo vepíšete adresu https://shadowloop.LCEnglish.cz), uvidíte vedle adresního řádku tři tečky:

 

Otevře se vám nabídka dalších možností, najděte v ní Add to Home screen. (Já mám ovládání telefonu v angličtině - zkuste to taky, budete angličtinu procvičovat při každém použití mobilu :-) V češtině to bude něco jako "Přidat na domovskou obrazovku".)

Potvrďte pomocí Add / Přidat:

 

Pak už na vás bude rovnou na obrazovce telefonu čekat tahle ikonka:

iPhone

Spusťte "Safari" (v prohlížeči Chrome to nefunguje).

Vepište do příslušného řádku adresu, pro kterou chcete vytvořit zkratku z obrazovky (v našem případě to je https://shadowloop.LCEnglish.cz). Klepněte na "Go" (odeslat).

Klepněte na ikonku "Share" (šipka, která směřuje ven z "krabičky") a otevře se vám nová nabídka. Najděte možnost "Add to Home Screen" (přidat na domovskou obrazovku) a klepněte na ni. Zobrazí se potvrzovací dialogové okno s ikonou, která bude použita.

Vepište jméno, které chcete pro zkratku používat, a klepněte na "Add" (přidat). Safari se automaticky zavře a ukáže se vám domovská obrazovka s nově přidanou ikonou.

Dokončit a pokračovat